Ofelbar(.se)
https://ofelbar.se / Instagram

Jag har medverkat i följande musikaler

med Bosön IFHSSplitVision

2018 / 2019


Musikalen ”Splitvision” är inspirerad av riktiga livsöden (elever på Bosöns Idrottsfolkhögskola) som vittnat om sina resor som ensamkommande flykting från olika länder med krig, korruption och fattigdom, hur någon hamnat i fel sällskap med stölder och misshandel som följd, men även om ensamhet på flyktingförläggning eller i skolan i nya landet Sverige.

Trots innehållet med tunga livsöden och händelser är musikalen skriven med värme och humor. Idrott är en grundstomme i föreställningen och det som är tryggheten i huvudpersonens liv. Medverkande är 25 barn och vuxna i åldern 10 till 40 år. Föreställningen är två timmar inkl. paus, och vänder sig till hela familjen (rekommenderas från nio år och uppåt). Splitvision är skriven av Marie Hammar med musik delvis av Therese Persdotter och koreografi av Elvira Hammar.

Föreställningen handlar om José från Venezuela som familjen skickar till Sverige för att han ska få ett bättre liv. Kvar i hemlandet blir hans mor och far samt fyra systrar. José kommer till en svensk familj och börjar i åk 9. För att hjälpa sin familj i hemlandet tar han vissa ödesdigra beslut. Han hamnar i fel kretsar och i en härva av kriminalitet håller det på att gå riktigt illa. Tränarna på klubben där han idrottar ser dock en stor potential i José och undrar om han vill vara med och tävla för klubben. Under tävlingen upptäcker han dock något som han inte riktigt är beredd på…


Miss Secret Agent

2016 / 2017


Miss Secret Agent (engelska: Miss Congeniality) är en amerikansk action-komedi från 2000 i regi av Donald Petrie. I huvudrollen som Gracie Hart ses Sandra Bullock (Nadja Quintino). Gracie Hart är en manhaftig FBI-agent som mest av allt intresserar sig för sitt arbete och boxning. När en seriemördare hotar att slå till mot skönhetstävlingen Miss USA måste hon ställa upp som Fröken New Jersey för att kunna avslöja skurkarna. En särskild coach måste få Gracie att uppträda som en dam till tävlingen. Det blir en gigantisk utmaning för dem båda.


Allt eller Inget

2015 / 2016


Allt eller Inget (The Full Monty) handlar om sex arbetslösa män som låter sig inspireras av en grupp manliga strippare, och hoppas på att kunna tjäna en förmögenhet på att göra sin egen strippshow - men med en liten detaljs skillnad. De tänker visa "allt eller inget"!


TRE MUSKETÖRERNA

2014 / 2015


De tre musketörerna (originaltitel Les trois Mousqetaires) är en historisk äventyrsroman av Alexandre Dumas d.ä. publicerad första gången 1844

Historien utspelar sig under 1600-talet och handlar om tre medlemmar (Sieur Athos – Atos i vissa äldre översättningar - Athena i vår version, Sieur Porthos och Sieur Aramis) ur den franske kungens nedlagda livvaktsstyrka, musketörerna, som tvingas ta hand om både hotet från kungens rådgivare, kardinal Richelieu, och den unge hetsporren D'Artagnan som blir kär i Constance, skräddaren Bonacieux's hustru.


GREASE

2013 / 2014


Grease är en musikal skriven av Jim Jacobs och Warren Casey. Den hade premiär 1971 i Chicago, och utspelar sig i USA 1959. Musikalen filmatiserades 1978 med John Travolta och Olivia Newton-John i huvudrollerna.

På skolan Rydell High går killgänget T-birds, med ledaren Danny Zuko (John Travolta) och tjejgänget Pink Ladies, med ledaren Rizzo (Stockard Channing). När de börjar sitt sista år, börjar den nya flickan Sandy (Olivia Newton John) på skolan, som redan lärt känna Danny under sommaren, då de haft en romans. Danny tror att Sandy ska börja i klosterskola i ett annat land men Sandys föräldrar ändrar sig i sista sekunden. Danny berättar för sina kompisar om Sandy som en cool tjej medan Sandy (som tas upp i Pink Ladies) berättar om honom som en gullig lite mesig kille. De är mycket intresserade av varandra men Danny vågar inte visa det för sina kompisar.


Chicago

2012 / 2013


Chicago är en amerikansk musikal från 1975 av Fred Ebb (sångtext) och John Kander (musik). Den hade urpremiär på Broadway 1975 i regi av Bob Fosse

Chicago filmatiserades 2002 med Renée Zellwegger, Catherine Zeta-Jones och Richard Gere i huvudrollerna. Filmatiseringen vann 6 Oscar.

Roxie Hart drömmer om att bli en stor varieté-artist, därför har hon en affär med Fred Casely som lovar att hjälpa henne att bli en stjärna. Men när det visar sig att han har ljugit för henne mördar hon honom och hamnar i fängelse. Där får hon reda på att idolen Velma Kelly inte är så trevlig som hon trodde och där får hon hjälp av försvarsadvokaten Billy Flynn att komma ut och tack vare honom blir hon den stjärna hon drömde om! Men ärkefienden Velma Kelly vägrar ge sig utan strid.


Hairspray

2011 / 2012


Hairspray är en film från 1988 regisserad av John Waters

Filmen utspelar sig i början av 1960-talet och handlar om Tracy Turnblad, en tonåring som trots sin övervikt blir den nya stjärndanserskan på det populära tv-programmet "The Corny Collins Show". Detta retar upp Amber von Tussle som tidigare varit den populäraste danserskan. Dessutom retar Tracy gallfeber på den konservativa delen av befolkningen eftersom hon är för rasintegrering


Some like it hot

2010 / 2011


I hetaste laget (originaltitel: Some Like It Hot) är en amerikansk komedifilm från 1959 i regi av Billy Wilder

Berättelsen börjar i Chicago 1929. Saxofonisten Joe och basisten Jerry blir vittnen till ett mord i maffiakretsar. Därför gömmer de sig som damerna Josephine och Daphne i ett tjejband som skall till en badort i Florida. Joe blir kär i Sugar "Kane" Kowalczyk som är sångerska i bandet. För att bli ihop med henne klär han ut sig till en oljemiljonär som säger sig äga Shell. Under tiden är det en riktig miljonär som blir kär i Jerry/Daphne. Samtidig kommer maffian allt närmare...